begeleid door een MfN gekwalificeerd en geregistreerd Mediator 

 

mijn registratie M code is M15910

Mediation en het MfN

Het MfN-register is hét Nederlandse kwaliteitsregister van Mediators. De Raad voor Rechtsbijstand en de Raad voor de Rechtspraak werken uitsluitend met MfN-registermediators. MFN Registermediators handelen in conflictsituaties met beheersing en borging van een zeer hoge kwaliteitsstandaard. Een MfN Registermediator is een beschermde titel. Bij het MfN wordt de Mediator geregistreerd en getoetst aan de hand van eisen.

De Mediatorsfederatie Nederland (MfN) vertegenwoordigt het grootste deel van het beroepenveld en is daarmee dé representatieve organisatie voor Mediation in Nederland. Sinds 1993 zetten zij zich in voor de professionalisering van het Mediation beroep door het verzorgen van onder andere kwaliteitsborging en -verbetering. 

Gegarandeerde kwaliteit

MfN-registermediators krijgen hun kwaliteitslabel niet zomaar. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als Mediator aangetoond met verschillende toetsen, voordat ze ingeschreven worden in hét Nederlandse kwaliteitsregister van mediators.  

Transparant en betrouwbaar

Door (bij)scholing en toetsing blijven MfN-registermediators constant werken aan hun kwaliteit. Dat geeft jou de zekerheid van een professionele mediator die up to date, ervaren en bekwaam is. Het Mediationproces is transparant en je kunt van de houding en het gedrag van een Mediator op aan.

Daarnaast vallen MfN-registermediators onder het klacht- en onafhankelijk tuchtrecht voor mediators, een belangrijke waarborg voor gebruikers van Mediation.

Schakel een MfN-registermediator in als

  • Je juist wilt voorkomen dat een lastige situatie leidt tot een conflict.
  • Er een goede oplossing moet komen. Je wilt weer verder. Hoe eerder het conflict de wereld uit is, hoe beter.
  • Je invloed wilt hebben op de oplossing van het conflict. Bij Mediation onderhandel je zelf mee over de uitkomst.
  • Je de relatie met de andere partij wilt behouden of herstellen. Bijvoorbeeld omdat je blijft samenwerken of als er bij een echtelijke scheiding kinderen in het spel zijn.
  • Je bereid bent om naar de andere partij te luisteren en wilt werken aan een gelijkwaardige uitkomst.

 

Van monoloog naar dialoog